Druijf breekt de ban in België en hoopt op de ketchup-theorie

Reacties

Ferdy Druijf heeft zijn eerste goal in dienst van KV Mechelen te pakken. De spits benutte woensdag een penalty in de bekerwedstrijd tegen RWDM en zette zijn ploeg daarmee op het juiste spoor.

Druijf breekt de ban in België en hoopt op de ketchup-theorie
© KV Mechelen
Mechelen
Mechelen
2 - 0
RWDM
RWDM

Druijf is door AZ verhuurd aan Mechelen, dat tevens een optie tot koop heeft, en speelde reeds vijf competitiewedstrijden voor zijn nieuwe club: vier als invaller, een als basisspeler. In de 134 speelminuten die hij tot dusver maakte in de Jupiler Pro League wist de Nederlander nog niet te scoren, maar woensdagmiddag was het in het toernooi om de Croky Cup wel raak.

Mechelen kreeg na een klein halfuur een strafschop, na een duidelijke overtreding op Issa Kabore. Druijf stapte voor dit buitenkansje naar voren en stuurde RWDM-doelman Anthony Sadin de verkeerde kant op: 1-0. De Nederlander werd na een ruim uur naar de kant gehaald en zat nog maar net op de bank toen Marian Shved de marge verdubbelde. 2-0 bleek ook de eindstand te zijn.

Zo werd het een mooie wedstrijd voor Druijf, die hoopt dat met zijn eerste doelpunt de zogeheten ketchup-theorie in werking kan gaan treden. Mechelen neemt het zaterdag in de competitie op tegen laagvlieger Cercle Brugge.

Bekijk hier al onze video's
Meer F. Druijf
Meer over F. Druijf
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.