PEC Zwolle heeft patent op hattricks van bankzitters

Reacties

Heel veel beter kun je het niet doen als invaller. PEC Zwolle-spits Ferdy Druijf mocht afgelopen zaterdag ruim een half uur meedoen tijdens de uitwedstrijd tegen FC Volendam en bleek goud waard voor zijn ploeg. De aanvaller kwam bij een 0-0 tussenstand van de bank en hielp de Zwollenaren met drie goals naar een evenaring van de grootste uitzege ooit in de Eredivisie (0-5). Een hattrick dus van een invaller en daar heeft PEC Zwolle de laatste jaren een patent op.

PEC Zwolle heeft patent op hattricks van bankzitters
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 5
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Vier van de laatste vijf bankzitters die minimaal drie goals maakten tijdens hun invalbeurt deden dat namens PEC Zwolle. Voor Druijf waren dat twee keer Reza Ghoochannejhad (waaronder zelfs een vierklapper) en Stef Nijland. Laatstgenoemde kreeg zelfs maar 21 minuten van zijn trainer om zich te bewijzen en heeft daarmee misschien wel een van de mooiste records uit de Eredivisie-historie op zijn naam staan: die van de kortste invalbeurt voor een speler met een hattrick.

Druijf kreeg zaterdagavond na het duel de complimenten van zijn coach Johnny Jansen, die stelde dat hij 'vooraf al aan zijn kop kon zien dat hij heel gretig en scherp was'. Daarna drie keer scoren als invaller zou genoeg moeten zijn voor een basisplaats, zou je zeggen.

© Voetbal International
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.