AZ laat Club Brugge terugkomen in oefenduel

AZ is in het oefenduel met Club Brugge blijven steken op een gelijkspel (2-2). De Alkmaarders kwamen op een 2-0 voorsprong, maar zagen de Belgen nog kort voor rust terugkeren.

Ron Vlaar, die de aanvoerdersband om zijn arm had, kopte de ploeg uit de Zaanstreek in de dertiende minuut op voorsprong. Via Markus Henriksen werd de marge ruim tien minuten later verdubbeld.

In de laatste vijf minuten voor de rust keerde de huidige nummer drie van de Jupiler Pro League echter terug in de wedstrijd. Via Tuur Dierckx (42ste minuut) en een benutte strafschop van Felipe Gedoz (45ste minuut) sleepten de Bruggelingen - met Ruud Vormer in de basis - er nog een gelijkspel uit.

AZ keert zaterdag terug uit Estepona en werkt dan in Nederland toe naar de hervatting van de competitie. Die begint voor de huidige nummer twaalf van de ranglijst met een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade op zaterdag 16 januari.