AZ verlengt contract Lewis: 'Kijken of hij terug kan komen'

Reacties

AZ kan ook volgend seizoen een beroep doen op Fernando Lewis. Het contract met de rechtsback liep af, maar is woensdag verlengd tot medio 2017.

AZ verlengt contract Lewis: 'Kijken of hij terug kan komen'

De 22-jarige Lewis liep in september 2015 tegen FC Groningen een zware hamstringblessure op die hem de rest van dit seizoen aan de kant houdt. Desondanks heeft AZ besloten met de voormalig jeugdspeler van Ajax verder te gaan.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts licht die beslissing op de clubsite van AZ toe. 'Fernando was zich voor zijn blessure goed aan het ontwikkelen van rechteraanvaller tot rechtervleugelverdediger. Het is tragisch dat hij bij zijn officiële debuut als rechtervleugelverdediger gelijk zo zwaar geblesseerd raakte. Wij willen hem de kans geven om in alle rust te herstellen en gaan kijken of hij terug kan komen op zijn oude niveau.'

Lewis zelf kon de opsteker wel gebruiken in een voor hem zware periode. 'Ik ben natuurlijk erg blij. Ik heb een moeilijke tijd gehad aan het begin van het seizoen, toen mijn vader overleed en ik geblesseerd raakte. Ik ben blij dat de club en de groep achter me zijn gaan staan en me hebben geholpen de moed erin te houden. Mijn contract liep af, dus ik liep een beetje met m’n ziel onder de arm. Nu het verlengd is, kan ik volgend seizoen laten zien dat dat de juiste beslissing is geweest.'

De uit Den Haag afkomstige Lewis kwam tot dusverre tot acht wedstrijden in de Eredvisie namens AZ. Vorig seizoen werd de dribbelaar verhuurd aan achtereenvolgens Go Ahead Eagles en FC Dordrecht. Voor die clubs werkte Lewis 24 wedstrijden af op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.