AZ komt karatekick MVV te boven dankzij hyperproductieve Weghorst

Reacties

AZ heeft dinsdagavond met pijn en moeite de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker bereikt. MVV Maastricht kwam twee keer goed terug tegen de Alkmaarders, waarna de tweede goal van uitblinker en gelegenheidsaanvoerder Wout Weghorst de Limburgers te machtig was.

AZ komt karatekick MVV te boven dankzij hyperproductieve Weghorst

Alleen de geblesseerde Ron Vlaar ontbrak bij de eerste elf van John van den Brom, waardoor Weghorst de aanvoerdersband droeg. Vlaars vervanger Pantelis Hatzidiakos liet zich snel gelden, in aanvallend opzicht. De Griek kreeg de bal nadat Weghorst terugkopte uit een corner en schoot knap raak uit de draai. Even later was Joris van Overeem al dicht bij een tweede Alkmaarse goal, maar de middenvelder kopte over.

Ook MVV, de nummer twee van de Jupiler League, liet zich in de openingsfase offensief niet onbetuigd. Na een razendsnelle uitbraak kwam de bal bij Dean Koolhof terecht, maar de nieuweling schoot de bal in kansrijke positie voorlangs. Na ruim een half uur was het wel raak voor de Limburgers. Verdediger Samy Mmaee kopte binnen uit een hoekschop.

Nog voor het rustsignaal maakte de man in vorm bij AZ, Weghorst, die treffer ongedaan. De spits gleed een voorzet van Alireza Jahanbakhsh in het dak van het doel. AZ probeerde na de pauze het duel in het slot te gooien, maar dat lukte niet. Zo kwam Guus Til net te laat bij een voorzet van Jahanbakhsh en tikte de Iraniër zelf bijna binnen uit de rebound na een hard schot van Thomas Ouwejan.

Vlak daarna volgde een waarschuwing van MVV, toen Mmaee over kopte uit een hoekschop. Maar AZ bleek een hardnekkige leerling, want luttele minuten later profiteerde de huurling van Standard Luik van een dekkingsfout door Marco Bizot met een fraaie, atletische karatekick kansloos te laten.

AZ ging alsnog met de zege aan de haal, omdat Weghorst op de juiste plaats stond bij, wederom, een uitstekende voorzet van Jahanbakhsh en raak knikte. Daarmee staat de teller van de spits dit seizoen op liefst acht doelpunten in zes officiële duels. Vrijdag bezorgde hij AZ nog drie punten door zijn dubbelslag bij Sparta Rotterdam, nadat hij eerder in het duel twee strafschoppen miste, dinsdagavond bezorgde hij de Alkmaarders een ticket voor de tweede ronde van het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.