AZ kiest voor trainingscomplex in de Zaanstreek

Reacties

AZ heeft ervoor gekozen om het nieuwe trainingscomplex buiten Alkmaar te bouwen. De club verhuist naar Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer.

AZ kiest voor trainingscomplex in de Zaanstreek

AZ spreekt op de clubsite de verwachting uit vanaf het seizoen 2015/16 met de jeugd op het nieuwe complex te gaan trainen. Het eerste elftal volgt later. AZ was lange tijd in gesprek met de gemeente Alkmaar voor de vestiging van de accommodatie aan de Westrand, maar kreeg niet de zekerheid om op korte termijn te kunnen starten met bouwen.

Reeds in januari 2014 tekenden AZ en de gemeenten Zaanstad en Wormerland een intentie-overeenkomst voor een nieuw onderkomen in de Zaanstreek, dertig kilometer van Alkmaar. Deze onderhandelingen zijn inmiddels volledig afgerond.

Verheugd
'We zijn verheugd dat er na jaren van onduidelijkheid schot in de zaak komt', reageerde directeur Voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite. 'Zaanstad is bij ons gekomen met een het trainingscomplex op Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer. Het is een bestaande locatie, de velden liggen er dus al. Het is goed voor de club, en met name voor de jeugdopleiding, dat we nu binnen afzienbare tijd naar een complex verhuizen dat voldoet aan onze wensen. Zo kunnen we onze sportieve doelen en ambities een extra impuls geven.'

Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands voegt daaraan toe. 'Uiterlijk half mei 2014 moest er duidelijkheid komen, omdat anders weer een jaar vertraging zou optreden. Nu duidelijk is dat wederom beroep is aangetekend, kon AZ niet langer wachten. Daarnaast speelt dat er op contractueel niveau nog punten openstonden met de gemeente Alkmaar die nog niet geheel opgelost waren. Nogmaals uitstellen zou ongeloofwaardig zijn en onaanvaardbaar voor de jeugd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.