AZ kan volgende ronde Conference League ruiken na zege op Cluj

AZ staat na donderdagavond op de rand van de volgende ronde in de Conference League. Cluj werd in Alkmaar verslagen, waardoor de Alkmaarders stevig aan kop blijven in de groep.

AZ
AZ
2 - 0
CFR Cluj
CFR Cluj

Tegen hekkensluiter Cluj kon AZ uitstekende zaken doen in de Conference League, het heenduel in Roemenië werd al gewonnen. Toen scoorde Jesper Karlsson vroeg, ditmaal was een snel doelpunt van Albert Gudmundsson de aanzet richting de Europese zege. De aanvaller was al in de vijfde minuut trefzeker. Hij nam aan na een voorzet van Karlsson en werkte binnen (zie video onder).

Het was eenrichtingsverkeer in het AFAS Stadion en nog voor rust had AZ verder uit kunnen lopen. Gudmundsson verzuimde echter uit de rebound zijn tweede van de avond te maken. Na rust kregen ook Yuki Sugawara en Vangelis Pavlidis kansen op de 2-0, maar omdat zij misten bleef het toch nog spannend voor de Eredivisionist.

Die spanning bereikte het kookpunt toen Ciprian Deac met een mooi schot de paal raakte, maar nog geen minuut daarna gooide AZ de wedstrijd in het slot. Pavlidis zorgde met een intikker voor de 2-0 in Alkmaar.

Randers FC
Randers FC
2 - 2
FK Jablonec
FK Jablonec

In de andere groepswedstrijd leek Randers FC lang goede zaken te doen. Vito Hammershøy-Mistrati opende namens de Denen de score, waarna Vojtech Kubista met een eigen doelpunt de marge voor de tegenstander verdubbelde. Daarna was het echter de beurt aan Jablonec: Tomás Cvancara maakte de aansluitingstreffer en Miloš Kratochvíl tekende in de slotfase voor de 2-2. Dit was ook de uitslag van het heenduel.