AZ houdt vertrouwen in goaltjesdief Druijf

Reacties

Ferdy Druijf heeft zijn contract bij AZ met een jaar verlengd. De spits ligt nu vast tot medio 2024.

AZ houdt vertrouwen in goaltjesdief Druijf

De oude verbintenis van de 22-jarige aanvaller liep tot 2023. Druijf maakte sinds 2012 deel uit van de Alkmaarse jeugdopleiding en debuteerde in 2018 voor de hoofdmacht. In totaal kwam hij daar tot 33 officiële duels, waarin hij vijf keer scoorde.

Druijf deed vooral vorig seizoen van zich spreken. In de Europa League scoorde de pinchhitter in het kwalificatieduel met Antwerp en in de groepsfase twee keer tegen Partizan Belgrado. Dit seizoen kwam de spits pas tot zes invalbeurten. Coach Arne Slot geeft de voorkeur aan Myron Boadu, Albert Gudmundsson en stelde ook Dani de Wit al eens centraal in de aanval op.

Desondanks houdt AZ vertrouwen in de aanvaller, die zich vooral in de Keuken Kampioen Divisie bewees als goaltjesdief. In het seizoen 2018/19 groeide hij namens Jong AZ en een half jaar namens NEC uit tot topscorer.

'Ik heb hier al de nodige contractondertekeningen gehad. Dit is denk ik al de vierde', zo begeleidde Druijf zijn ondertekening. 'Hoe ik naar mijn toekomst kijk? Ik wil het liefst veel spelen. We zullen in januari kijken hoe het ervoor staat. Het kan namelijk snel veranderen.'

Spelersprofiel

F. Druijf


Geboortedatum:
12 februari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Uitgeest
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
89 kg
Huidige club:
PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer F. Druijf
Meer over F. Druijf
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.