AZ heeft met Willem II-topscorer Pavlidis gewenste spits binnen

Reacties

Vangelis Pavlidis maakt de overstap van Willem II naar AZ. De 22-jarige spits tekent in Alkmaar een contract tot medio 2025.

AZ heeft met Willem II-topscorer Pavlidis gewenste spits binnen
© Pro Shots

Pavlidis had in Tilburg nog een contract tot de zomer van 2022. De Griek groeide de afgelopen seizoenen uit tot blikvanger in Brabant. De laatste twee seizoenen werd hij clubtopscorer. In totaal maakte hij 28 doelpunten in 73 Eredivisie-duels namens Willem II. Feyenoord had de international van Griekenland ook op de radar, maar de Rotterdammers moesten eerst verkopen om zaken te kunnen doen.

'AZ is een van de beste clubs van Nederland', aldus Pavlidis op de website van zijn nieuwe club. 'Mijn eerste indrukken van de club zijn ontzettend goed. De afgelopen jaren heeft AZ goede resultaten geboekt. Het spelen van Europees voetbal is iets waarnaar ik echt uitkijk.'

Voor zijn komst naar Willem II speelde Pavlidis in het tweede elftal van Borussia Dortmund. Zijn profdebuut maakte hij namens VfL Bochum in de Tweede Bundesliga. De aanvaller speelde tot nu toe veertien interlands voor het Griekenland van bondscoach John van 't Schip. Daarin kwam hij drie keer tot scoren.

Pavlidis is de derde nieuwe speler voor AZ deze transferperiode. Eerder werden Sam Beukema (Go Ahead Eagles) en Bruno Martins Indi (Stoke City) gecontracteerd. Laatstgenoemde speelde al op huurbasis in Alkmaar. Met de transfer van Pavlidis is naar verluidt zo'n 2,5 miljoen euro gemoeid, maar dat bedrag kan nog verder oplopen.

Eind 2020 stonden we op VI PRO stil bij Griekse spitsen in de Eredivisie: 

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.