AZ heeft drie dagen na vertrek Reijnders nieuwe middenvelder binnen

Reacties

Tiago Dantas versterkt per direct het middenveld van AZ. De Portugese middenvelder komt op huurbasis over van Benfica, AZ heeft een optie tot koop bedongen.

AZ heeft drie dagen na vertrek Reijnders nieuwe middenvelder binnen
© Pro Shots

Woensdag verkocht AZ Tijjani Reijnders aan AC Milan, drie dagen later is het middenveld weer aangevuld voor trainer Pascal Jansen. Dantas komt uit de jeugd van Benfica, maar speelde pas één wedstrijd in de hoofdmacht. De Portugese club verhuurde hem in 2020 aan Bayern München, waar hij twee wedstrijden in het eerste en zeven wedstrijden bij de beloften speelde. Afgelopen seizoen speelde Dantas op huurbasis bij PAOK Saloniki.

Dantas, die in Alkmaar met rugnummer 6 gaat spelen, kende AZ al uit zijn huurperiode bij PAOK. De twee clubs stonden vorig jaar tegenover elkaar in een oefenduel. 'Ik herinner mij die wedstrijd nog. AZ was sterk en de positieve spelopvatting viel mij erg op. Dat heeft geholpen bij mijn keuze om naar AZ te gaan. AZ wil graag de bal hebben, domineren en het initiatief in handen hebben', vertelt de nieuwste aanwinst op de site van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.