AZ haalt ook opvolger Beukema uit Portugal

Reacties

Alexandre Penetra (21) is voortaan speler van AZ. De Portugese verdediger komt over van Famalicão en heeft een krabbel gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2028 aan de Noord-Hollandse club verbindt.

AZ haalt ook opvolger Beukema uit Portugal
© AZ

AZ was al enkele weken op zoek naar versterking centraal achterin nadat Sam Beukema begin deze maand de overstap naar het Italiaanse Bologna FC maakte. De situatie werd extra nijpend door een blessure die belofte Wouter Goes langere tijd uit de running haalt. Met Penetra heeft AZ dus op tijd iemand gevonden voordat het begint aan zijn seizoen in de Erediviisie en de Conference League.

Penetra, die de jeugdopleiding van Benfica doorliep, is een centrumverdediger die ook rechts achterin uit de voeten kan. Hij debuteerde in het seizoen 2021/22 bij zijn club op het hoogste niveau in Portugal en was toen hij eenmaal in de basis kwam eigenlijk niet meer weg te denken uit de startelf van Famalicão, de ploeg die vorig seizoen achtste werd in de Primeira Liga. Voorts doorliep de AZ-aanwinst tot nu toe alle jeugdelftallen van de Portugese nationale ploeg.

Max Huiberts, technisch directeur bij AZ, zegt een temperamentvolle speler te hebben aangetrokken. 'De transfer is best snel gegaan, het helpt dat hij zelf graag wilde komen. Alexandre is een verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan. Zowel op beide posities centraal achterin, als rechtervleugelverdediger. Ik zie hem als een Nederlandse verdediger, met het bekende Zuid-Europese temperament. Hij schuwt de duels niet en is sterk in de lucht. Ook is hij voetballend sterk.'

Spelersprofiel

Penetra


Geboortedatum:
9 september 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Sátão
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
AZ
Huidige club:
Jong AZ
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Penetra
Meer over Penetra
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.