Aursnes blinkt uit op nieuwe positie en krijgt mooie beloning

Reacties

Voor het eerst in zijn carrière werd Fredrik Aursnes woensdagavond verkozen tot Man of the Match in een Champions League-duel. De 27-jarige Noor speelde een belangrijke rol in de 0-2 zege op Club Brugge.

Aursnes blinkt uit op nieuwe positie en krijgt mooie beloning
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
0 - 2
Benfica
Benfica

Aursnes maakte bij Feyenoord furore als controlerende middenvelder, maar heeft zich bij Benfica de laatste maanden een nieuwe positie eigen gemaakt. In het 4-2-3-1-systeem van coach Roger Schmidt speelt de Noor als hangende linksbuiten. Vanuit daar vervult hij een belangrijke rol in het drukzetten, maar ook in het positiespel op de linkerflank.

Balcontacten Aursnes tegen Club Brugge.
Balcontacten Aursnes tegen Club Brugge.

De slimme positionering van Aursnes biedt linkervleugelverdediger Alejandro Grimaldo de ruimte om aanvallend het verschil te maken. Als stille kracht krijgt Aursnes daar niet altijd de credits voor, maar dinsdag gebeurde dat dus wel. Hij werd door de UEFA verkozen tot Man of the Match.

'Dit is een zeer goed resultaat voor ons, maar we moeten nog een wedstrijd en zullen ook daar alles moeten geven. Club Brugge deed het erg goed in de eerste helft, dus we zullen ook dan agressief moeten zijn', voorspelde Aursnes achteraf, in gesprek met Eleven.

De middenvelder kreeg daarop de vraag of de supporters van Benfica mogen dromen van een Europese finale, zoals Aursnes die in mei speelde met Feyenoord in de Conference League. De Noor reageerde diplomatiek: 'We moeten het wedstrijd voor wedstrijd blijven bekijken, dan zullen we zien waar we uitkomen.'

Overigens maakte Aursnes op de Portugese pers ook nog indruk met een andere geste. Observador lichtte uit dat de Noor gedurende de fotoserie met zijn Man of the Match-trofee onophoudelijk naar het Benfica-logo op zijn borst wees. 'Hij is in de zomer pas gekomen, maar heeft nu al een grote band met de club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer F. Aursnes
Meer over F. Aursnes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.