Schmidt en Benfica bijna zeker van kwartfinale na late goal Neres en blunder Meijer

Benfica heeft een prima uitgangspositie om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Op bezoek bij Club Brugge won de ploeg van Roger Schmidt met 0-2. Na een benutte strafschop van João Mário zorgde ex-Ajacied David Neres voor een veilige marge.

Club Brugge
Club Brugge
0 - 2
Benfica
Benfica

Bij de blauw-zwarten (basisplekken voor Noa Lang en Bjorn Meijer) loopt het in de competitie al tijden dramatisch, maar in deze wedstrijd begon de ploeg van Scott Parker met goede intenties. Er waren schietkansen voor Tajon Buchanan en Lang, beide pogingen werden gekraakt door een tegenstander. Halverwege de eerste helft werden de bezoekers uit Portugal sterker, en dat leverde in tegenstelling tot het sterke Belgische begin wél kansen op.

Fredrik Aursnes schoot na een hopeloze inspeelpass van Clinton Mata naast, in een carambole scoorde Jack Hendry bijna in zijn eigen doel, toptalent António Silva kopte van dichtbij en vrijstaand hoog over en Rafa Silva tikte de bal tegen de paal. Club overleefde het offensief met hangen en wurgen. Op slag van rust dacht het zelfs op 1-0 te komen, maar Denis Odoi had vanuit buitenspelpositie raak gekopt uit een voorzet van Lang.

Gonçalo Ramos kreeg een minuut na rust een grote kans op 0-1, maar raakte de bal totaal verkeerd. Enkele minuten later versierde Ramos wel een strafschop door handig voor Hendry te kruipen en zich te laten vallen. João Mário velde vanaf elf meter het vonnis. Simon Mignolet kon de bal wel beroeren, maar de doelman kon niet voorkomen dat het via de onderkant van de lat 0-1 werd.

Benfica nam na de goal gas terug, een 0-1 leek voldoende voor de bezoekers. Club mocht de bal wat meer hebben, maar de gastvrijheid stopte zo'n 25 meter voor het doel van Odysseas Vlachodimos. Parker wisselde verwoed, maar kansen leverde het niet op. Sterker nog, na een blunder van Meijer kon invaller Neres vrij op Mignolet af. De Braziliaan maakte geen fout, vlak voor tijd werd het 0-2.

Club had mazzel dat het daarbij bleef, Gonçalo Guedes was zelfs nog in de buurt van 0-3, Neres maakte hem zelfs voordat er een vlag omhoog ging. Zo'n marge was wat veel van het goede geweest voor de ploeg van Schmidt, die goed maar niet groots was. De kwartfinale lijkt de Duitser en zijn elftal hoe dan ook niet meer te kunnen ontglippen, gelet op de uitslag en het grote niveauverschil.