Augsburg neemt zorgen weg over vaste waarde van Oranje-opponent Ecuador

Reacties

FC Augsburg heeft zondagmiddag een update gegeven over Carlos Gruezo. De vaste basisspeler van de nationale ploeg van Ecuador liep zaterdag een hamstringblessure op, maar volgens de Bundesliga-club komt zijn deelname aan het WK niet in gevaar.

Augsburg neemt zorgen weg over vaste waarde van Oranje-opponent Ecuador
© Pro Shots

Gruezo, een 27-jarige defensieve middenvelder met 46 interlands voor Ecuador achter zijn naam, greep in de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum na een halfuur opeens naar zijn dijbeen. De middenvelder leek direct door te hebben dat het mis was. Gruezo werd vervangen door Arne Maier en verliet met tranen in zijn ogen het veld.

Voordat de Zuid-Amerikaan de kleedkamer in ging, werd hij getroost door ploeggenoten en stafleden. 'Je kan je voorstellen wat op zo'n moment door zijn hoofd gaat', zei manager Stefan Reuter van Augsburg na afloop van de 0-1 nederlaag. 'We hopen dat het niet zo ernstig is.'

Zondagmiddag kwam voor voetbalminnend Ecuador het verlossende nieuws: Augsburg laat weten dat het om een lichte blessure gaat bij Gruezo en dat zich na het weekend gewoon zal melden bij de nationale ploeg.

Bondscoach Gustavo Alfaro maakt pas maandag zijn selectie bekend. Zaterdag speelde Ecuador zonder zijn spelers die in Europese competities actief zijn met 0-0 gelijk tegen Irak; volgende week zondag opent Ecuador met een groepswedstrijd tegen gastland Qatar het WK. Vijf dagen later speelt Ecuador tegen het Nederlands elftal.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.