Oranje-opponent Ecuador heeft goals van Süper Lig-topschutter hard nodig

Reacties

Ecuador heeft een week voor het WK weinig indruk gemaakt tegen Irak. In een vriendschappelijke interland kwam de WK-tegenstander van het Nederlands elftal niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Oranje-opponent Ecuador heeft goals van Süper Lig-topschutter hard nodig
© Pro Shots
Ecuador
Ecuador
0 - 0
Irak
Irak

Waar Oranje de komende week helemaal niet oefent voordat het op maandag 21 november de eerste WK-wedstrijd speelt tegen Senegal, koos Ecuador ervoor om deze zaterdag om in het Wanda Metropolitano-stadion te sparren met Irak. Dat bekende wel dat bondscoach Gustavo Alfaro niet over zijn belangrijkste spelers uit de grote Europese competities kon beschikken.

Zo ontbrak met Enner Valencia (foto) de man die dit seizoen in bloedvorm verkeert bij Fenerbahçe. De 33-jarige spits, die een verleden heeft in de Premier League bij Everton en West Ham United, benutte zaterdag nog een strafschop en staat dit seizoen al op dertien competitiegoals voor de koploper van Turkije, die desondanks nog verloor.

Tegen Irak bleek dat Ecuador de daadkracht van Valencia goed kan gebruiken. Zonder de 74-voudig international, die op het WK 2014 nog drie keer scoorde, en andere dragende spelers als Carlos Gruezo (FC Augsburg) en Moisés Caicedo (Brighton & Hove Albion) was El Tri de bovenliggende partij, maar scoren deed het niet.

Vlak voor tijd kreeg Ecuador een uitgelezen kans om de oefeninterland alsnog te besluiten met een overwinning, toen de bal op de stip ging. Gonzalo Plata (Real Valladolid) ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet worden gekeerd door de Irakese doelman Jalal Hassan Hachim. Zo tankte Ecuador weinig vertrouwen voor het openingsduel met Qatar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo 20 nov. 2022

Vr 25 nov. 2022

Di 29 nov. 2022

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.