Augsburg maakt weg naar Wolfsburg vrij voor Verhaegh

Reacties

Het contract van Paul Verhaegh bij FC Augsburg is na onderling overleg ontbonden, onder voorbehoud van de medische keuring bij VfL Wolfsburg. De 33-jarige rechtsback neemt na zeven seizoenen afscheid bij FC Augsburg en gaat aan de slag bij de club van trainer Andries Jonker.

Augsburg maakt weg naar Wolfsburg vrij voor Verhaegh

Eerder liet Augsburg al aan de 33-jarige verdediger weten niet moeilijk te gaan doen bij een eventuele transfer. De club gunt hem na zeven trouwe dienstjaren een nieuw avontuur. De verwachting was echter dat dit in de Amerikaanse MLS zou liggen, maar nu blijkt het te gaan om een seizoen onder het bewind van Andries Jonker.

Na vier seizoenen bij Vitesse vertrok Verhaegh in de zomer van 2010 naar Augsburg. Hier groeide hij uit tot steunpilaar en aanvoerder van het elftal. Tijdens zijn verblijf in Zuid-Duitsland schopte hij het in 2013, onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal, zelfs tot international.

Bij Wolfsburg treft Verhaegh, naast Jonker, ook Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma. De club voorkwam afgelopen seizoen degradatie door in de play-offs Eintracht Branschweig te verslaan.

PSV

Paul Verhaegh is zondag nog bij FC Augsburg voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen PSV (aftrap 15.00 uur). Dat duel valt samen met de Open Dag bij de Bundesliga-club. Verhaegh neemt daar afscheid van het publiek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.