Augsburg door cruciale zege voorlopig uit gevarenzone

FC Augsburg heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg won het duel met Hertha BSC zonder problemen. Bij Stuttgart droeg Khalid Boulahrouz zijn steentje bij aan een ruime zege.

FC Augsburg - Hertha BSC 3-0 Torsten Oehrl heeft het debuut van trainer Otto Rehhagel bij Hertha BSC flink verpest. De Duitser maakte in twee minuten twee doelpunten voor Augsburg en legde daarmee de basis voor een belangrijke zege voor zijn ploeg.

Beide ploegen strijden tegen degradatie wat resulteerde in een intens duel. In de beginfase kwam Augsburg met de schrik vrij na een schot van Nando Rafael. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam halverwege de eerste helft. Een schot van Ja-Cheol Koo leverde geen treffer op.

Pas in de tweede helft werd er voor het eerst gescoord. Oehrl opende de score voor Augsburg. Hertha kreeg weinig tijd om zich te herstellen, aangezien Oehrl twee minuten na zijn doelpunt opnieuw trefzeker was.

Hertha kwam de achterstand niet meer te boven. In de slotfase tilde Marcel Ndjeng de score zelfs naar 3-0. Daardoor stijgt Augsburg in de Bundesliga naar de (veilige) vijftiende plaats. Hertha is nu zestiende en staat in de gevarenzone.

VfB Stuttgart - SC Freiburg 4-1SC Freiburg profiteerde niet van het verlies van Hertha. Op bezoek bij VfB Stuttgart werd met 4-1 verloren. De thuisploeg was na twintig minuten al klaar met de hekkensluiter.

Na twaalf minuten nam Stuttgart via Martin Harnik de leiding. Tien minuten later kreeg Freiburg een nieuwe tik toen Shinji Okazaki scoorde. Na de aansluitingstreffer van Fallou Diagne kwam de spanning terug in de wedstrijd.

Een kwartier na de pauze verkleinde Khalid Boulahrouz die spanning. Met het nodige fortuin maakte de verdediger een einde aan de illusies van Freiburg: 3-1. De nederlaag werd voor Freiburg nog pijnlijker na de 4-1 van Harnik. Stuttgart stijgt naar de achtste plek, Freiburg staat nog steeds laatste.

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 0-2Bayer Leverkusen heeft zich zonder problemen ontdaan van laagvlieger 1. FC Köln. Lars Bender ontpopte zich tot man de van de wedstrijd door de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening te nemen.

Na een kwartier was het raak voor Leverkusen. Op aangeven van Vedran Corluka maakte Bender zijn tweede doelpunt van het seizoen. Zes minuten na rust maakte de Duitser ook zijn derde van het seizoen na voorbereidend werk van Renato Augusto.

Leverkusen staat na de zege op de vijfde plaats maar Werder Bremen speelt later op de dag (18.30 uur) tegen 1. FC Nürnberg en neemt bij een overwinning de vijfde plaats weer over.

Overige duels:FSV Mainz 05 - 1. FC Kaiserslautern 4-0VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim 1-2 Foto: VI Images