Aubameyang haalt zijn gram op criticasters en houdt Arsenal in spanning

Reacties

Mikel Arteta hoop dat Pierre-Emerick Aubmeyang ziet dat de club weer de juiste richting op gaat, nadat Arsenal zaterdag de FA Cup-finale bereikte dankzij twee doelpunten van de Gabonese spits. Het was voor de aanvaller zelf reden op Twitter te reageren op de kritiek aan zijn adres.

Aubameyang haalt zijn gram op criticasters en houdt Arsenal in spanning
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 0
Manchester City
Manchester City

Aubameyang scoorde sinds zijn komst naar Arsenal weliswaar 66 goals in alle competities, waarmee hij gerekend over die periode alleen Mohamed Salah boven zich hoeft te dulden, maar het verwijt luidt dat de voormalig spits van Borussia Dortmund het te weinig laat zien in de topduels. Zo had hij voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag in zes onderlinge confrontaties met Manchester City nog niet gescoord.

Dat ook Aubameyang die kritiek heeft meegekregen, bleek uit de tweet die hij zaterdagavond verstuurde waarin hij zaterdagavond zijn gram haalde op zijn criticasters. Arteta werd er na afloop ook mee geconfronteerd. 'Grote spelers krijgen kritiek als het niet loopt. Maar hij heeft het vandaag op het veld laten zien. Niet door te praten, maar door te laten zien wat hij kan', reageerde de Arsenal-manager desgevraagd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Belangrijker vindt Arteta wat Aubameyang besluit over zijn toekomst. Zijn contract loopt nog één jaar door, waardoor deze zomer een vertrek dreigt. Het succes in het FA Cup-toernooi helpt de captain wellicht om te blijven. 'Als ik met hem praat klinkt hij vrij overtuigd. En natuurlijk zal hij er positiever over zijn als hij ziet dat we succes hebben en dat we de juiste kant op gaan', aldus Arteta, die nog geen enkele haast heeft.

Dat het winnen van de FA Cup de onderhandelingspositie van Arsenal zou versterken, leidde bij Arteta tot een enigszins gepikeerde reactie. 'Luister, wij voeren intern gesprekken en zitten allemaal op dezelfde golflengte. Op dit moment zijn er nog wat onduidelijkheden over onze mogelijkheden. Als we Europa ingaan en we de FA Cup winnen, zullen we financieel sterker zijn. Daarom moeten we nog een beetje geduld hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.