Atlético ruikt derde plek na completeren horrorweek Sevilla

Atlético Madrid heeft de derde plek in La Liga weer nadrukkelijk in zicht na een 3-1 overwinning voor Sevilla. De Andalusiërs sloten daarmee een ware horrorweek in stijl af.

Vorig weekend werden er door Sevilla punten verspeeld tegen Leganés, midweeks volgde de uitschakeling in de Champions League door Leicester City. Omdat er in Madrid voor de derde competitiewedstrijd op rij niet werd gewonnen, is de titel inmiddels geen item meer bij Sevilla. Er is nu vooral de vrees voor het verliezen van de derde plek en de bijbehorende rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. De voorsprong op Atlético bedraagt nog slechts twee punten (57 om 55) en door de 3-1 zege is ook het onderling resultaat in Madrileens voordeel. Sevilla won in eigen huis immers met 'slechts' 1-0.

De zege van Atlético - waar Sime Vrsaljko in de tweede minuut geblesseerd uitviel en vervangen werd door Juanfran - was terecht. Al in de dertiende minuut raakte Kévin Gameiro met een fraaie chip de lat. Juist toen Sevilla wat sterker was, zette Diego Godín de 1-0 op het scorebord. De Uruguayaan kopte hard raak uit een vrije trap van Antoine Griezmann. Diezelfde Griezmann kopte vlak voor rust naast na een goede vrije trap van Koke.

Het spelbeeld veranderde na rust nauwelijks. Griezmann en Gameiro misten twee opgelegde kansen, maar na een uur was het wel raak. Griezmann schoot een vrije trap verwoestend in de kruising: 2-0. Daarmee was het leed voor Sevilla nog niet geschied. Op aangeven van Juanfran tikte Koke raak, waarna vlak voor tijd de eindstand werd bepaald op 3-1 door invaller Joaquín Correa, die na een fraaie actie zelf afrondde.