Atlético Madrid troeft Mallorca af, De Guzman rood

Atlético Madrid heeft maandagavond in eigen huis een overwinning geboekt op Real Mallorca: 3-0. Na de onderbreking kregen beide ploegen een rode kaart, aan de zijde van Mallorca was het Jonathan de Guzman die vroegtijdig naar de kant werd gestuurd.

Atlético Madrid troeft Mallorca af, De Guzman rood

Na dertien minuten spelen was Juan Valera verantwoordelijk voor de openingstreffer. Hij kopte raak uit een corner. Diego Forlán (foto) was na ruim een halfuur spelen de tweede doelpuntenmaker. Hij werd weggestuurd, omspeelde Mallorca-doelman Dudu Aouate en tekende zo voor de 2-0.

Beide ploegen eindigden het duel met tien man. Antonio López kreeg namens de gastheren de rode kaart, terwijl De Guzman vlak voor tijd mocht vertrekken na het hard neerhalen van Juanfran. Pierre Webo kreeg de kans het duel nog spannend te maken, maar zijn strafschop werd een prooi voor Atlético-goalie David de Gea. In de slotminuut bepaalde José Antonio Reyes de eindstand op 3-0.

Door de zege stijgt Atlético naar de zesde plaats. Real Mallorca vertoeft na maandag nog steeds in de middenmoot. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's