Atlético Madrid rekent hardhandig af met Levante-vloek

Reacties

Na tien jaar heeft Atlético Madrid weer een zege geboekt op bezoek bij Levante. De Rojiblancos maakten er een ongekend productieve avond van, met Kévin Gameiro in een hoofdrol (0-5).

Atlético Madrid rekent hardhandig af met Levante-vloek

Atlético Madrid had slechte herinneringen aan Ciutat de Valencia, waar het de laatste zes keer niet slaagde gastheer Levante te verslaan. In oktober 2007 werd er voor het laatst gewonnen. Trainer Diego Simeone wachtte er nog op zijn eerste succes. Bij zijn zesde bezoek was het dan eindelijk raak.

Al na vijf minuten werd de basis gelegd voor het succes. Na een voorzet van Gameiro werkte Rober de bal in het eigen doel. Na bijna een half uur was het de Franse aanvaller die profiteerde van halfslachtig verdedigen van Levante. In een poging de inzet van Ángel Correa onschadelijk te maken legde Chema de bal klaar voor Gameiro; 2-0.

Het bleek de opmaat voor een zeer plezierige avond voor Atlético, dat de laatste tijd juist zo moeilijk scoort. Levante bleek een ideale sparringpartner, die zich gewillig naar de slachtbank liet leiden.

Gameiro voerde in de 59ste minuut na een fraaie steekbal van Antoine Griezmann de score op om zes minuten later als aangever te fungeren voor zijn landgenoot. Die voegde er nog eentje aan zijn totaal toe door attent te reageren bij een rebound na een schot van Gameiro. Door het succes nam Atlético Madrid de derde plaats weer over van Real Madrid, dat eerder op de avond Málaga versloeg (3-2).

Overige uitslag: Real Betis - Girona 1-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.