Atlético heeft na perfecte week extra wapen voor 'finale' tegen Feyenoord

Reacties

Atlético Madrid had geen betere aanloop kunnen hebben voor het Champions League-duel met Feyenoord. De ploeg van trainer Diego Simeone won zondag ook zijn derde competitieduel in acht dagen door een comeback tegen Cádiz (3-2).

Atlético heeft na perfecte week extra wapen voor 'finale' tegen Feyenoord
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
3 - 2
Cádiz
Cádiz

Bij afwezigheid van de geblesseerde Memphis Depay en de geschorste Álvaro Morata was het Ángel Correa die Atlético met twee goals bij de hand nam. De Argentijnse aanvaller was net weer hersteld van een knieblessure. 'Hij speelde de hele wedstrijd met een beetje pijn, maar hij trainde vrijdag en zaterdag goed en we hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten', reageerde Simeone zondag afloop op zijn persconferentie. 'In de buurt van de zestien is hij altijd gevaarlijk. Hij was geduldig en scoorde twee keer. Hij werkt hard en verdient dit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo heeft Simeone richting het thuisduel van woensdag met Feyenoord voorin iets te kiezen. Morata is in de Champions League immers niet geschorst. Hoewel het logisch zou zijn als de Spaanse spits terugkeert in de basis, zag Simeone zondag het bewijs dat Correa er altijd staat als Atlético hem nodig heeft. 'Hij hoort bij die vaste groep van elf tot twaalf spelers die het altijd laat zien als hij fit is. Hij is heel belangrijk voor het team', vervolgde de Argentijnse coach over zijn landgenoot, die vorig seizoen negen keer scoorde in La Liga.

En dus had Simeone genoeg redenen om trots te zijn op zijn team, al wilde hij niet te lang stilstaan bij de comeback tegen Cádiz. Woensdag wacht immers al het Champions League-duel met Feyenoord, dat door Marca al een finale wordt genoemd na het gelijkspel van Atlético op de openingsdag tegen Lazio. 'Het is pas de tweede speeldag, maar Atlético móét winnen om niet dezelfde fouten te maken als vorig jaar.' Toen werden de Rojiblancos met vijf punten uitgeschakeld in een poule met Club Brugge, FC Porto en Bayer Leverkusen.

Na een perfecte week met zeges op Real Madrid, Osasuna en Cadiz lijkt Atlético klaar om ook in de Champions League de eerste zege te boeken. 'De jongens hebben het heel goed gedaan in belangrijke wedstrijden', zei Simeone tegen DAZN. 'Deze comeback maakt me heel blij, want het was niet makkelijk na twee tegengoals. De ploeg had de mentale rust om een manier te vinden om de wedstrijd te winnen. Maar nu wil ik denken aan wat voor ons ligt. Over drie dagen wacht de Champions League, wat een zware en moeilijke competitie is.'

Wo 4 okt. 2023

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
5
Athletic de Bilbao
36
17
11
8
58-37
+21
62
6
Real Sociedad
36
15
12
9
49-37
+12
57
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.