Atlético Madrid toont veerkracht in generale repetitie voor duel met Feyenoord

Atlético Madrid heeft in de generale repetitie voor het Champions League-duel met Feyenoord andermaal laten zien een taaie tegenstander te zijn. Tegen Cádiz CF maakte de ploeg van Diego Simeone een 0-2 achterstand goed.

Atlético Madrid
3 - 2
Cádiz
Cádiz

Na de knappe zeges van Atlético op Real Madrid (3-1) en Osasuna (0-2) afgelopen week leek de Madrileense club zondag tegen Cádiz CF een makkelijke avond tegemoet te gaan. De nummer elf van La Liga komt dit seizoen namelijk moeilijk tot scoren en wist geen van de laatste drie wedstrijden te winnen.

Niets bleek in deze wedstrijd minder waar. Al na 27 minuten keek Atlético Madrid tegen een achterstand van 0-2 aan na doelpunten van Lucas Pires en Roger Marti. Dat had de Spaanse nummer zes vooral aan zichzelf te wijten.

Antoine Griezmann verzuimde namelijk in de openingsfase tot twee keer toe om Atlético op voorsprong te schieten en bij de tweede goal van Cádiz zag de defensie van Atlético er niet lekker uit. Na een lange uittrap van Cádiz-doelman Jeremias Ledesma liep Marti simpel door de verdediging van Atlético heen, waarna hij de bal fraai over doelman Jan Oblak lobte.

Binnen vijf minuten maakte het elftal van Simeone echter alweer de aansluitingstreffer met Ángel Correa, waarmee de remontada defintief werd afgetrapt. Atlético was veruit de betere ploeg en zag dat overwicht vlak na rust beloond worden met de 2-2 van Nahuel Molina.

In het laatste halfuur was het wachten op de beslissing, die uiteindelijk kwam van Correa in de 66ste minuut. De Argentijn schoot hard raak, vlak nadat Griezmann - weer - een opgelegd kans om zeep had geholpen. In de laatste minuten had de score nog verder kunnen oplopen, maar dat gebeurde niet.

Door de derde zege op rij stijgt Atlético naar plek vier in La Liga en lijkt het team klaar voor de wedstrijd met Feyenoord aanstaande woensdag.