Atlético geniet van eerdere plaatsing dan Real Madrid

Door de eclatante 4-0 zege op Austria Wien plaatste Atlético Madrid zich als tweede Spaanse club voor de knock-outfase van de Champions League.

Atlético geniet van eerdere plaatsing dan Real Madrid

Net als Barcelona schaarde Atlético Madrid zich woensdagavond bij de beste zestien in het miljoenenbal. Wat bij de ploeg van trainer Diego Simeone zeker zal meespelen, is dat zij zich eerder kwalificeert dan stadgenoot en aartsrivaal Real Madrid, hoewel het bij De Koninklijke slechts een kwestie van tijd is. Ook in de competitie staat Atlético (tweede) boven Real (derde).

Eerder op de avond hielden Zenit Sint-Petersburg en FC Porto elkaar al op 1-1. Daardoor wist Atlético, waar ex-Ajacied Toby Alderweireld wederom negentig minuten op de bank bleef, dat het bij een overwinning geplaatst zou zijn. 'We waren ons absoluut bewust van het belang van die wedstrijd', aldus spits Diego Costa. 'Het team heeft het goed gedaan en dat we in de achtste finale staan, is dikverdiend.'

De geboren Braziliaan, die onlangs voor het nationale team van Spanje koos, miste in de slotfase een penalty, waarna hij de stand even later alsnog naar 4-0 tilde. Diego Costa draait sowieso een geweldig seizoen; hij bezet in de Primera División de eerste plaats op de topscorerslijst, samen met Cristiano Ronaldo van Real Madrid. Beiden hebben dertien treffers gemaakt, vijf meer dan Barcelona-ster Lionel Messi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen