Ook Atlético loopt record mis na blunder van Courtois

In navolging van Barcelona heeft ook Atlético Madrid de eerste punten van het seizoen laten liggen. Op bezoek bij Espanyol werd met 1-0 verloren, waardoor Atlético de kans om een oud record van stadgenoot Real Madrid te evenaren laat liggen.

Ook Atlético loopt record mis na blunder van Courtois

Bij Atlético Madrid begon voormalig Ajacied Toby Alderweireld in de basis. De Belg maakte daarmee zijn debuut voor de Madrilenen. Erg verheffend was het allemaal niet wat zijn ploeg liet zien. Het had de kans om, na het gelijkspel eerder op de avond van Barcelona (0-0 bij Osasuna) alleen aan kop te komen van de Primera División, maar de lange ballen op spits Diego Costa leidden tot niets. Middenvelder Koke raakte vlak voor rust nog wel de paal.

Na rust moest de Belgische keeper Thibaut Courtois al snel twee keer redding brengen, maar even later was hij zelf verantwoordelijk voor de openingsgoal. Een voorzet van Sergio García werd door alles en iedereen gemist, maar verdween via de punt van de schoen van Courtois in het doel, waardoor de tweede club van Barcelona op een 1-0 voorsprong kwam. Die voorsprong gaf het niet meer weg, ondanks een grote kans voor spits Diego Costa.

Daarmee blijft een record van Real Madrid uit 1968/69 gehandhaafd. Toen wonnen de Madrilenen hun eerste negen competitiewedstrijden. Barcelona en Atlético wonnen tot zaterdagavond hun eerste acht duels, maar die negende overwinning (en dus een evenaring van het stokoude record) kwam er in beide gevallen dus niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen