Atlético bezorgt FIFA overwerk met 'transfervrije' komst Martins

Reacties

Atlético Madrid heeft Gelson Martins voor zes jaar vastgelegd. De komst van de aanvaller van Sporting Portugal lijkt echter nog wel een staartje te krijgen.

Atlético bezorgt FIFA overwerk met 'transfervrije' komst Martins

Atlético maakt op de officiële website bekend dat Martins transfervrij kon worden binnengehaald. De Portugees international (23) had echter nog een vierjarig contract bij Sporting. Net als enkele ploeggenoten deed Martins een verzoek om zijn verbintenis bij de club uit Lissabon te laten ontbinden, nadat hooligans in mei het trainingsveld hadden bestormd en de spelers hadden aangevallen.

Sporting gaf geen toestemming voor de contractontbinding; net zoals de club niet wenste mee te werken aan een transfervrij vertrek van Rui Patrício. De dertigjarige doelman heeft zich inmiddels aan Wolverhampton Wanderers verbonden. Sporting legt zich daar niet zomaar bij neer en is naar de wereldvoetbalbond FIFA gestapt. De club eist een transfersom van naar verluidt liefst 58,7 miljoen euro.

De overstap van Martins naar Atlético lijkt ook nog wel juridische gevolgen te gaan krijgen. De aanvaller vertegenwoordigt immers een flinke transferwaarde en stond ook in de vermeende belangstelling van vermogende clubs als Arsenal en Tottenham Hotspur. Martins speelde 140 officiële wedstrijden voor Sporting en heeft 19 interlands voor Portugal achter zijn naam staan.

Net als Martins en Patrício wilde ook Bas Dost zijn contract bij Sporting laten ontbinden. Hij kwam daar echter op terug en heeft inmiddels een nieuwe verbintenis getekend. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.