Atlético al na achttien minuten klaar met Las Palmas

Atlético Madrid heeft zaterdag zonder moeite gewonnen van Las Palmas: 0-5. De middenmoter uit Gran Canaria was al vroeg bezig aan een kansloze missie.

Las Palmas begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar kon eigenlijk na achttien minuten al inpakken. In de tweede minuut opende Kevin Gameiro de score op aangeven van Saúl Ñíguez. De middenvelder kopte een kwartier later zelf de 0-2 binnen uit een corner van Koke. Bijna vanuit de aftrap schoof Gameiro na een duel met linksback Dani Catellano de bal achter doelman Javi Varas.

Na rust, terwijl de hoop op een ommekeer voor Las Palmas al lang vervlogen was, moest de thuisploeg ook nog verder met tien man. Spits Kevin-Prince Boateng ontving zijn tweede gele kaart voor een elleboogstoot richting Atlético-linksback José María Giménez. De bezoekers kregen nog kansen op meer. Gameiro raakte de paal, maar de vierde treffer kwam uiteindelijk tot stand dankzij twee invallers.

Het begon bij Thomas Partey, die Giménez had afgelost. Hij ging het strafschopgebied in en legde de bal af op Ángel Correa, een andere invaller. Uit de draai gaf de aanvaller de bal terug en de Ghanees schoof de bal binnen: 0-4. In de extra tijd deed ook Fernando Torres een duit in het zakje met de vijfde treffer voor Atlético.

Door de zege staat Atlético weer alleen op de derde plaats met 71 punten. Achtervolger Sevilla heeft drie punten minder en kan maandag bij winst op Málaga op gelijke hoogte komen. De nummer drie plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League, terwijl de nummer vier eerst voorrondes moet spelen.