Atalanta draagt derde plaats op aan Bergamo, Serie A-record De Roon

Reacties

Atalanta Bergamo heeft de derde plaats in de Serie A opgedragen aan alle slachtoffers van de corona-uitbraak in de zwaar getroffen regio van de club. Het memorabele seizoen kan bovendien nog een mooi einde krijgen met de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Atalanta draagt derde plaats op aan Bergamo, Serie A-record De Roon
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 2
Internazionale
Internazionale

Atalanta had zaterdag tijdens de laatste speelronde van de Serie A ook nog tweede kunnen worden door directe concurrent Internazionale te verslaan, maar verloor voor het eerst sinds 20 januari een competitieduel en kwam bovendien voor het eerst sinds november niet tot scoren in de Serie A. Toch is er alle reden om met trots terug te kijken op het afgelopen seizoen, al komen er in Bergamo natuurlijk veel meer gevoelens bij kijken.

Dat blijkt wel uit de tweet die Atalanta deze zondag verstuurde. 'Een vreemd, zwaar en speciaal seizoen. Dat is ook de reden waarom deze derde plaats, de tweede op rij, nog uitzonderlijker is, net als het eindeloze aantal records dat verbroken is. We dragen ze op aan Bergamo en alle Bergamaschi, aan degenen die ons verlaten hebben, degenen die nog steeds voor hun leven vechten en aan alle Atalantini.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder dit jaar gingen er zelfs stemmen op om de Scudetto aan Atalanta toe te kennen, mocht de Serie A door de coronacrisis niet kunnen worden afgerond. Zover kwam het niet. Eind juni ging de bal in Italië weer rollen en de ploeg van Gian Piero Gasperini bleek ook na de hervatting niet te stuiten. Het resulteert in een puntenrecord voor de club (78) en een doelpuntenrecord (98). Alleen de grens van honderd goals zat er net niet in.

De laatste weken kwam de klad er toch een beetje in, constateerde Gasperini na afloop van de verloren topper tegen Inter. 'Maar vanavond realiseerden we ons dat we niet zo kunnen spelen tegen zo'n sterke ploeg', zei de trainer tegen DAZN. 'Dit was de best mogelijke voorbereiding voor de Champions League, want Inter viel aan, was agressief en belette ons het voetballen. Ze gaven Atalanta een wake-up call.'

Over anderhalve week wacht immers nog de kwartfinale tegen PSG. Maar Gasperini lijkt ook alvast te doelen op komend seizoen. 'We moeten ons jaar na jaar blijven verbeteren en de lat hoger blijven leggen, al moeten we ook rekening houden met de economische mogelijkheden van de club, die niet van hetzelfde niveau zijn als die van de titelkandidaten', stelde de trainer van Atalanta, dat qua budget op de twaalfde plek thuishoort.

De Roon
De ploeg van Gasperini spot dus al jaren met de voetbalwetten door achtereenvolgens vierde, zevende, derde en derde te worden. Marten de Roon vertolkt als balansbewaker op het middenveld een belangrijke rol. Dat bleek ook tegen Inter weer. De Oranje-international vestigde tegen Inter een seizoenrecord in de Serie A met tien succesvolle tackles. De 29-jarige middenvelder kwam tot 35 Serie A-duels, waarin hij twee keer scoorde en vijf assists gaf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.