Aston Villa wint derby na late treffer Agbonlahor

De eerste Second City derby sinds de terugkeer van Birmingham City in de Premier League is geëindigd in een overwinning voor Aston Villa. Gabriel Agbonlahor maakte de winnende treffer.

Lang leek de wedstrijd in Birmingham te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, aangezien het de bezoekers niet lukte om doelman Joe Hart te passeren. De doelman die gehuurd wordt van Manchester City verrichtte vooral in de tweede helft enkele uitstekende reddingen.

Toch lukte het Aston Villa om in de 85ste minuut Hart te passeren. Op aangeven van John Carew kopte Agbonlahor de bal in het net. Kort na de 0-1 kreeg de spits nog een kans op zijn tweede van de middag, maar de bal belandde over het doel van uitblinker Hart.

Aston Villa klimt na de zege in de derby naar de vijfde plaats in de Premier League. De ploeg van manager Martin O'Neill heeft negen punten uit vier wedstrijden. Birmingham City blijft veertiende, met vier punten uit de eerste vijf competitieduels.