Man City verslaat Arsenal, Chelsea ontsnapt bij Stoke

In eigen huis heeft Manchester City gewonnen van Arsenal. Liverpool versloeg Burnley dankzij uitblinker Yossi Benayoun, terwijl Chelsea in de slotfase ontsnapte bij Stoke City.

Manchester City-Arsenal 4-2In eigen huis heeft Manchester City met ruime cijfers gewonnen van Arsenal. De ploeg van manager Mark Hughes sprong veel beter met de kansen om dan The Gunners, maar won wel verdiend. In de twintigste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Manuel Almunia, de bal verdween via de rug van de Arsenal-doelman in het doel na een kopbal van Micah Richards. Na ruim een uur spelen zette Robin van Persie beide ploegen weer naast elkaar, maar daarna liep City snel uit naar een 4-1 voorsprong.

In de 74ste minuut zorgde Craig Bellamy voor de 2-1 na een voorbereidende actie van Richards en zes minuten later maakte Emmanuel Adebayor er 3-1 van. De spits die deze zomer overkwam van Arsenal vierde zijn treffer provocerend voor het vak met supporters van Arsenal. Die zagen weer vier minuten later Shaun Wright-Phillips de vierde City-treffer maken, na een vlot uitgevoerde counter. Tomas Rosicky maakte er in de 88ste minuut nog wel 4-2 van, maar de overwinning kwam voor Manchester City niet meer in gevaar.

Stoke City-Chelsea 1-2Chelsea leek op bezoek bij Stoke City niet verder dan een gelijkspel te komen, maak Florent Malouda voorkwam in blessuretijd het eerste puntenverlies dit seizoen. Na ruim een uur spelen zette Abdoulaye Diagne-Faye de thuisclub op voorsprong door de bal over Chelsea-doelman Petr Cech te koppen na een voorzet van Glenn Whelan. Op slag van rust maakte Didier Drogba de 1-1, na een mooie pass van Frank Lampard. Malouda zorgde diep in de extra tijd voor de verdiende winnende treffer van Chelsea, waardoor de ploeg zijn honderd procent score behoudt.

Liverpool-Burnley 4-0Burnley was in Liverpool niet opgewassen tegen Benayoun. De Israëlische middenvelder was zonder twijfel de man van de wedstrijd op Anfield. Zelf maakte hij drie van de vier treffers en Dirk Kuijt schoot de rebound binnen na een schot van Benayoun. Burnley maakte totaal geen kans tegen het team van trainer Rafael Benítez en kwam niet verder dan twee afstandschoten van Martin Paterson. In de twee helft verzuimde Liverpool om de score nog verder uit te breiden, met het oog op de start van de Champions League nam de ploeg gas terug.

Sunderland-Hull City 4-1Mede dankzij twee treffers van aankoop Darren Bent won Sunderland in eigen huis eenvoudig van Hull City. Na een overtreding van Craig Fagan kreeg de thuisclub in de dertiende minuut een strafschop die werd benut door Bent. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Kamil Zayatte gelijk, maar na rust scoorde Sunderland nog drie keer. Tussen de drie treffers door mocht Jan Vennegoor of Hesselink zijn debuut maken, maar de spits wist niet te scoren.

Wigan Athletic-West Ham United 1-0Hugo Rodallega kroonde zich tot matchwinner bij het duel tussen Wigan Athletic en West Ham United. De spits reageerde in de 55ste minuut attent toen West Ham-doelman Robert Green een schot van Jason Koumas niet onder controle kreeg. In de eerste helft was de Colombiaan ook al dicht bij een treffer, maar toen redde Green goed op zijn afstandschot.

Blackburn Rovers-Wolverhampton Wanderers 3-1Thuis tegen Wolverhampton Wanderers boekte Blackburn Rovers zijn eerste overwinning van het seizoen. El Hadji Diouf zette de thuisclub in de negentiende minuut op voorsprong na een fout van Michael Mancienne. Na rust zorgden Jason Roberts en Gaël Givet in de 56ste en 64ste minuut voor de 3-0 voorsprong, waarna Stefan Maierhofer in de slotfase de eer mocht redden namens The Wolves.

Portsmouth-Bolton Wanderers 2-3Portsmouth leek thuis tegen Bolton Wanderers zijn eerste punt van dit seizoen te pakken, maar Gary Cahill besloot anders. In de 89ste minuut maakte hij de derde Bolton-treffer van de middag, waardoor Pompey na vijf duels nog altijd puntloos is. De bezoekers waren al twee keer eerder in de wedstrijd op voorsprong gekomen door Tamir Cohen en Matt Taylor, maar Younes Kaboul en Kevin-Prince Boateng trokken de stand gelijk.