Man Utd blijft met tien man overeind bij Tottenham

Tottenham Hotspur liep thuis tegen Manchester United tegen zijn eerste puntenverlies van het seizoen aan. De regerend kampioen won met 3-1 op White Hart Lane ondanks een slechte start.

Al na 49 seconden kwam de thuisclub op voorsprong na een schitterende omhaal van topscorer Jermain Defoe. De spits aarzelde niet toen Peter Crouch de bal terugkopte en rondde heel knap af.

Halverwege de wedstrijd had Man Utd echter weer orde op zaken gesteld. In de 25ste minuut schoot Ryan Giggs een vrije trap binnen, een kwartier later was Anderson van afstand trefzeker.

Na een klein uur spelen moest Paul Scholes van het veld, nadat hij binnen tien minuten twee gele kaarten had gekregen, maar ook met tien man bleef de ploeg van Sir Alex Ferguson domineren.

Wayne Rooney bepaalde in de 78ste minuut de eindstand op 1-3, waardoor Manchester United op gelijke hoogte komt met Tottenham. Beide ploegen hebben twaalf punten uit vijf wedstrijden.