Aston Villa naar finale League Cup na doelpuntenfestijn

Blackburn Rovers kende een vliegende start in Birmingham, toch plaatste Aston Villa zich voor de finale van de League Cup. Beide ploegen maakten er een waar doelpuntenfestijn van: 6-4.

Aston Villa had de eerste wedstrijd bij Blackburn met 1-0 gewonnen, maar op Villa Park leidden de bezoekers na 26 minuten al met 2-0 door twee treffers van Nikola Kalinic. De ploeg van manager Martin O'Neill kwam na een half uur echter terug in de wedstrijd door Stephen Warnock.

Kort voor rust ging het echter helemaal fout voor Blackburn. Een overtreding van Christopher Samba op Gabriel Agbonlahor werd bestraft met een rode kaart en een strafschop, die door James Milner feilloos werd benut. Met elf tegen tien kwam Aston Villa niet meer in gevaar.

Door een eigen doelpunt van Steven N'Zonzi kwam de thuisploeg in de 53ste minuut op voorsprong, waarna Gabriel Agbonlahor en Emile Heskey er zelfs 5-2 van maakten. Martin Olsson, Brett Emerton (beiden Blackburn) en Ashley Young bepaalden de eindstand nog op 6-4 voor Aston Villa.

Aston Villa plaatst zich door de twee overwinningen als eerste ploeg voor de finale van de League Cup, die op 28 februari wordt afgewerkt op Wembley. De andere halve finale gaat tussen Manchester City en Manchester United, City won dinsdag de eerste wedstrijd thuis met 2-1.