Tévez bezorgt Manchester City zege op zijn oude club

Manchester City heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van het toernooi om de League Cup met 2-1 gewonnen van Manchester United. Carlos Tévez was de grote man bij de thuisclub.

Met twee treffers maakte de Argentijn, die afgelopen zomer van United naar City verhuisde, een 1-0 achterstand ongedaan. The Mancunians waren in de zeventiende minuut op voorsprong gekomen door een treffer van Ryan Giggs. De middenvelder kon de bal in een leeg doel tikken, nadat een inzet van Wayne Rooney via Shay Given voor zijn voeten terecht was gekomen.

Kort voor rust kwam Man City op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Tévez. De penalty werd toegekend na een overtreding van Rafael da Silva op Craig Bellamy. Tévez passeerde Edwin van der Sar, die opnieuw in de basis was begonnen, met een streep door het midden. De thuisploeg kwam door de gelijkmaker beter in de wedstrijd en begon de tweede helft sterk.

Toch duurde het nog twintig minuten na rust voor The Citizens op voorsprong kwamen. Uit een hoekschop werd Vincent Kompany door Pablo Zabaleta aangespeeld en de voorzet van de Belgische verdediger werd van dichtbij binnengekopt door Tévez. In de slotfase behoedde Van der Sar zijn ploeg voor een grotere nederlaag, ook al kreeg ook Man Utd enkele goede kansen.

Na een knappe actie van Bellamy aan de linkerkant schoot Shaun Wright-Phillips vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Van der Sar redde katachtig. Rooney kreeg in de 77ste minuut een nog betere kans op de 2-2, maar na een goede combinatie met invaller Michael Owen vond hij Given op zijn weg. De rebound van Owen werd door Nedum Onuoha van de lijn gehaald.

De bezoekers waren in het laatste kwartier de bovenliggende partij, maar Man City bleef met veel moeite op de been in het eigen City of Manchester Stadium. Given redde in blessuretijd nog uitstekend op een schot van Rooney, waardoor de thuisploeg de overwinning binnensleepte. Volgende week wordt op Old Trafford de return afgewerkt voor een plaats in de finale.