Assistkoning Kane ziet voorsprong Spurs in extremis verdampen

Tottenham Hotspur is diep in de extra speeltijd van het thuisduel met Newcastle United tegen puntenverlies aangelopen. Harry Kane leek opnieuw als aangever de hoofdrol te pakken, maar een handsbal van Eric Dier gooide roet in het eten.

Tottenham Hotspur
1 - 1
Newcastle United

Zonder Steven Bergwijn, die op de bank begon en bij aanvang van de tweede helft zijn entree maakte, begon Tottenham Hotspur uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg van manager José Mourinho was heer en meester in eigen stadion, Newcastle United kwam er eigenlijk geen moment aan te pas. Het is dat Karl Darlow een uitstekende wedstrijd keepte, waardoor het lang spannend bleef.

In de derde minuut bracht de doelman van Newcastle United redding op een vrije trap van Giovani Lo Celso en een minuut later redde Darlow uitstekend op een kopbal van Kane. In de 25ste minuut was het alsnog raak voor Tottenham, dat op voorsprong kwam via Lucas Moura. Op aangeven van Harry Kane maakte de man van de hattrick tegen Ajax de meer dan verdiende 1-0.

Opvallend is dat Kane door zijn voorbereidende werk al op vijf assists staat dit seizoen, even veel als in zijn 55 duels daarvoor in de Premier League. Zijn beste seizoen als aangever kende Kane in 2016/17 toen hij aan het einde van de jaargang op zeven assists stond. Met nog 35 wedstrijden voor de boeg lijkt de aanvaller hard op weg die prestatie te verbeteren.

Tottenham bleef ook na de 1-0 domineren, maar het vizier stond niet op scherp. Zo kreeg Heung-Min Son nog voor rust drie kansen, maar de Zuid-Koreaan slaagde er niet in te scoren. En dat terwijl hij vorige week tegen Southampton liefst vier keer trefzeker was. Iedere keer op aangeven van Kane, die zelf in de eerste helft ook nog een goede mogelijkheid kreeg te scoren tegen Newcastle United.

Na rust schakelde Tottenham een tandje terug en was Érik Lamela met een vrije trap nog het dichtst bij een tweede treffer namens de thuisclub, maar de wedstrijd leek te eindigen in 1-0. Diep in de extra speeltijd kreeg Tottenham echter het deksel op de neus, want na hands van Dier kregen de bezoekers een strafschop toegewezen. Callum Wilson bleef koel van elf meter en zorgde voor 1-1.

Tottenham Hotspur en Newcastle United hebben daardoor nu allebei vier punten uit drie duels. Zij staan respectievelijk zevende en negende in de Premier League.