Tottenham geeft de Beul van Amsterdam transfervrije status

Reacties

Lucas Moura vertrekt aan het eind van het seizoen bij Tottenham Hotspur. De Premier League-club bevestigt donderdag dat de Braziliaan, wiens contract aanstaande zomer afloopt, mag uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Tottenham geeft de Beul van Amsterdam transfervrije status
© Pro Shots

Moura verruilde in januari 2018 de ene hoofdstad in voor de andere, toen hij Paris Saint-Germain achter zich liet voor Noord-Londen. In meer dan tweehonderd wedstrijden in Engelse dienst kwam de aanvaller tot 38 doelpunten. De meest memorabele ervan kwamen in 2019, toen zijn hattrick in de tweede helft de Johan Cruijff Arena in rouw dompelde en Tottenham een Champions League-finaleplek opleverde ten koste van Ajax.

Moura bedankte de aanhang op het clubkanaal van de Lilywhites. 'Waar ik ook ben, mijn hart zal hier altijd zijn. Dit is mijn club, het verdedigen van dit logo was de grootste eer. Van de hoogste pieken tot de diepste dalen, van het begin tot het einde hebben jullie mijn naam gezongen. Dit was me een eer, dit was mijn droom. Er waren avonden die we nooit zullen vergeten, die we altijd zullen onthouden. I will always love you, eindigde Moura bedoeld of onbedoeld met het citeren van Whitney Houston.

Moura is dertig jaar, kwam tot dusver tot 35 optredens voor de nationale ploeg van Brazilië en speelde behalve bij PSG en Spurs enkel bij Sao Paulo, de club uit zijn geboortestad. Dit seizoen had hij bij Tottenham geen grote rol van betekenis meer: in de Premier League kreeg hij tot dusver geen enkele basisplek.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Lucas Moura
Meer over Lucas Moura
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.