Mourinho ziet James Rodríguez succesvol als Toffee debuteren

Reacties

James Rodríguez heeft met Everton direct een aansprekend succes geboekt. Tottenham Hotspur was op eigen veld het slachtoffer van de dadendrang van The Toffees.

Mourinho ziet James Rodríguez succesvol als Toffee debuteren
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Everton
Everton

Op bezoek bij Tottenham Hotspur maakte James Rodríguez direct een sterke indruk. De van Real Madrid overgekomen aanvaller liet tijdens zijn eerste minuten in de Premier League zien dat er genoeg van hem mag worden verwacht. In de eerste helft kon de Colombiaan Everton daarbij niet een gewenste voorsprong helpen.

Dat The Toffees na 45 minuten zonder een doelpunt de kleedkamer opzochten, mocht vooral Richarlison zich aanrekenen. De Braziliaan zal ongetwijfeld nog wel even wakker liggen van zijn moment in de zeventiende minuut. Na een beroerde bal terug van Ben Davies stevende hij af op het doel van Tottenham, omspeelde hij keeper Hugo Lloris en had hij de bal voor het inschieten. Dominic Calvert-Lewin stond ook klaar voor lege doel om het vonnis te vellen, maar Richarlison ging voor eigen succes. En een succes werd het niet, want de Braziliaan knalde de bal hard over het lege doel.

Tottenham kwam zodoende goed weg, maar verzuimde aan de andere kant ook de eigen goede kansen te benutten. Onder anderen nieuwkomer Matt Doherty vond doelman Jordan Pickford in de eerste helft op zijn weg.

Vroeg in de tweede helft werd een doelpunt voor Tottenham een noodzaak om niet direct op de eerste speeldag met lege handen achter te blijven. Na een vrije trap van Lucas Digne had Calvert-Lewin met een sterke kopbal de score namens Everton geopend.

Met Oranje-international Steven Bergwijn als verse kracht binnen de lijnen ging de ploeg van José Mourinho op zoek naar de gelijkmaker. Het ontbeerde de thuisploeg echter aan het noodzakelijke vernuft om de defensie van Everton echt in verlegenheid te brengen. Daardoor stapte Rodríguez in de slotfase als winnaar van het veld na zijn eerste minuten in de Premier League.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.