AS Roma vecht zich terug na goal fenomeen Piatek

AC Milan heeft de aanval van AS Roma op de vierde plaats afgeslagen. In Stadio Olimpico eindigde het duel onbeslist.

AS Roma
AS Roma
1 - 1
AC Milan
AC Milan

De inzet was de vierde plaats, die aan het einde van de rit een Champions League-ticket oplevert. Voor Roma-trainer Eusebio Di Francesco stond er meer op het spel. Na de uitermate pijnlijke uitschakeling in de strijd om de Coppa Italia was hij de kop van jut geworden. Zijn Milan-collega Gennaro Gattuso zit daarentegen wat steviger in het zadel na de positieve resultaten in 2019.

​De fraaie midweekse bekerzege op Napoli had de verwachtingen doen groeien, niet in de minste plaats over Krzysztof Piatek. De Poolse aanwinst luisterde zijn eerste basisplaats direct op met twee goals. Tegen Roma toonde hij halverwege de eerste helft weer zijn gave. Lucas Paqueta kreeg de gelegenheid voor te geven, waarna Piatek slim voor zijn man kwam en van dichtbij de 1-0 maakte.

Mede dankzij de fraaie reddingen van Gianluigi Donnarumma haalde Milan de rust ongeschonden. Koud begonnen aan de tweede helft had Roma de gelijkmaker te pakken. Na een voorzet van Rick Karsdorp slaagden de Rossoneri er niet in de bal weg te werken. Nicolo Zaniolo was de man die van dichtbij de bal over de lijn drukte.

Beide ploegen maakten aanspraak op de zege. Keepers Donnarumma en Robin Olsen werden wel op de proef gesteld, maar hoefden geen tweede keer te capituleren. Met het gelijkspel schieten beide clubs weinig op. AC Milan houdt de minimale voorsprong van één punt op Roma, waar Karsdorp in de basis en Justin Kluivert als invaller aan minuten kwamen.