AS Roma moet tegen Ajax Italiaanse afgang in Europa voorkomen

Reacties

Ajax treft in de kwartfinale van de Europa League met AS Roma de enige overgebleven Italiaanse deelnemer in Europa. Italiaanse media bombardeerden de club uit de hoofdstad al tot hoop van de natie.

AS Roma moet tegen Ajax Italiaanse afgang in Europa voorkomen
© Pro Shots

Italië begon nog met zeven deelnemers aan het Europese seizoen. Voor Internazionale, uitgerekend koploper in de Serie A, eindigde het Europese avontuur als eerste met een vierde plek in de Champions League-groep. In het elitetoernooi overleefden Atalanta Bergamo – ten koste van Ajax -, Juventus en Lazio de groepsfase, maar zij sneuvelden allemaal in de tweede ronde van de Champions League. Real Madrid, FC Porto en Bayern München waren te sterk voor de Italiaanse clubs.

In de Europa League lag de Italiaanse hoop bij AC Milan en AS Roma na de eerdere uitschakeling van Napoli in de zestiende finale (tegen Granada). AC Milan verloor echter in eigen huis met 0-1 van Manchester United, waardoor ook de tweede club uit Milaan uitgeschakeld werd in Europa. Zodoende blijft alleen AS Roma over voor de Italiaanse voetbalfan, de Romeinen schakelden eerder Braga en Shakhtar Donetsk uit in een tweeluik.

Vrijdagochtend voor de loting van de Europa League stonden de Italiaanse media al stil bij het gekortwiekte deelnemersveld. Tuttosport kopt: AS Roma, jij bent nu Italië. Corriere dello Sport pakt het bondiger aan, maar gebruikt wel de chocoladeletters: AS Roma: Italië. Bij La Gazzetta dello Sport is er veel aandacht voor de duivelse uitschakeling van AC Milan, maar de sportkrant heeft ook plek ingeruimd voor een bedankje aan AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.