AS Roma dankt veelbesproken Kolarov en fenomenale doelman voor winst

AS Roma heeft in het eigen Stadio Olimpico een zwaarbevochten overwinning geboekt op Bologna. Doelman Robin Olsen vierde zijn terugkeer van een blessure met een fenomenaal optreden, terwijl de veelbesproken Aleksandar Kolarov een van de doelpuntenmakers voor AS Roma was.

AS Roma
AS Roma
2 - 1
Bologna
Bologna

Bij AS Roma mocht Justin Kluivert weer eens vanaf de aftrap meedoen. De negentienjarige Nederlander kreeg deze week nog complimenten van zijn coach Eusebio Di Francesco, die vond dat Kluivert goed traint en ondanks zijn invalbeurten laat zien over een goede mentaliteit te beschikken. Rick Karsdorp ontbrak nog steeds door een blessure.

Kluivert en zijn teamgenoten imponeerden in de eerste helft niet bepaald. Het was juist het Bologna, met linksback Mitchell Dijks negentig minuten binnen de lijnen, dat aanvallend de bovenliggende partij was in Rome. Di Francesco zal bijzonder blij geweest zijn dat doelman Robin Olsen weer terugkeerde van een kuitblessure. De Zweedse doelman moest voor rust reddingen verrichten op doelpogingen van Roberto Soriano, Simone Edera en nogmaals Soriano. Het mocht daarmee een wonder genoemd worden dat AS Roma de kleedkamers zonder achterstand opzocht.

Kolarov
Na rust was het nota bene Aleksandar Kolarov die zijn ploeg een enorme dienst bewees. De Serviër van AS Roma bekritiseerde eerder in februari de eigen aanhang voor een gebrek aan steun en respect, waarna zijn huis werd ondergespoten met graffiti. In de uitwedstrijd tegen Chievo scoorde Kolarov en vierde dat middels een buiging naar de fans. Een gebaar dat niet in goede aarde viel bij de Romeinse aangang. Tegen Bologna liet Kolarov die aanhang echter juichen door de score vanaf elf meter te openen. Stephan El Shaarawy werd kort daarvoor binnen het strafschopgebied in de mangel genomen door twee Bologna-verdedigers.

Terwijl Olsen zijn ploeg op de been hield, was het vervolgens wederom een dood spelmoment dat de thuisploeg aan een nieuwe goal hielp. Verdediger Federico Fazio stond bij een hoekschop precies op de goede plek om de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Hoewel Olsen ook in één-op-één-situaties niet te kloppen leek, bewees Nicola Sansone zes minuten voor tijd het tegendeel. De 27-jarige Italiaan bracht met de 2-1 de spanning terug in de wedstrijd. Verder dan dat lieten de Romeinen het niet komen. AS Roma noteert daarmee de tweede competitiezege op rij.