'Justin Kluivert lijkt de knop omgezet te hebben'

Reacties

Justin Kluivert moet het de laatste weken steevast met een bijrol doen, maar toch is trainer Eusebio Di Francesco tevreden. De coach van AS Roma meent zelfs dat de jonge aanvaller beter en beter begrijpt wat er nodig is.

'Justin Kluivert lijkt de knop omgezet te hebben'

In de zomer kwam de nu negentien jaar oude Kluivert voor zeventien miljoen euro over van Ajax. Hij kreeg met in totaal al 24 officiële duels de nodige speeltijd, maar moet het de laatste weken louter doen met korte invalbeurten.

In aanloop naar het competitieduel van maandagavond besprak Di Francesco de situatie van Kluivert, die nog tot medio 2023 vastligt in Rome. De korte invalbeurten zijn volgens de coach geen blijk van ontevredenheid. 'Hij traint heel goed en lijkt de knop omgezet te hebben. Hij komt met een andere mentaliteit naar de training. Daar ben ik heel tevreden over.'

Volgens Di Francesco is het ook niet reëel om heel veel meer te verwachten van de jonge aanvaller. 'Justin Kluivert komt uit een andere omgeving. Hij moet zich aanpassen en daar horen pieken en dalen bij. Hij moet leren begrijpen in welk shirt hij speelt, en voor welke stad', aldus de Roma-trainer, die aanstipt dat de talenten van nu in een andere wereld leven dan pakweg tien jaar terug. 'Jonge spelers gaan snel gebukt onder de druk, of kijken te veel op social media en luisteren dan te veel naar kritiek van buitenstaanders. Spelers als Kluivert moeten eigenlijk alleen naar hun eigen familie luisteren en natuurlijk naar hun eigen trainer.'

In het thuisduel met de werkgever van linksback Mitchell Dijks zijn belangrijke punten op te rapen voor Roma. Bij een zege komen de Romeinen tot op een punt van nummer vier AC Milan. In de Serie A geven de eerste vier plekken aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League.

AS Roma
AS Roma
2 - 1
Bologna
Bologna

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.