Arteta ziet tegen hopeloos Man Utd eerste flitsen van gewenst Arsenal

Mikel Arteta heeft zijn eerste overwinning als manager van Arsenal te pakken. In de kraker tegen Manchester United kreeg zijn ploeg na een uitstekende eerste helft een staande ovatie van de enthousiaste aanhang.

Arsenal
Arsenal
2 - 0
Manchester United

De fans van Arsenal zijn dit seizoen niet verwend geweest en zagen hun favoriete ploeg bij de jaarwisseling in het rechterrijtje van de ranglijst staan. Een kleine twee weken geleden werd Arteta aangesteld als nieuwe manager en de oud-speler moet proberen om The Gunners terug naar de top te helpen. De eerste twee duels onder zijn leiding, tegen AFC Bournemouth en Chelsea, leverden echter nog geen zege op.

Driemaal bleek woensdagavond scheepsrecht te zijn voor Arteta bij Arsenal. In de ontmoeting met het eveneens kwakkelende Manchester United zag de coach dat Marcus Rashford de eerste kans van de wedstrijd kreeg, maar in het vervolg van de eerste helft lieten de bezoekers helemaal niets zien. Arsenal was duidelijk de bovenliggende partij en kwam al in de achtste minuut op voorsprong via Nicolas Pépé. Hij schoot na terugleggen van Sead Kolasinac raak.

Pépé was in de eerste vijfenveertig minuten de grote uitblinker bij Arsenal en was zes minuten voor rust dicht bij een tweede goal. De vleugelflitser had nu de pech dat hij de paal raakte. Even hierna werd het alsnog 2-0, toen Sokratis Papastathopoulos uit een hoekschop de marge verdubbelde. Na het rustsignaal lieten de supporters van Arsenal hun waardering voor het optreden tegen het bedroevende United duidelijk merken.

In de tweede helft was Arsenal niet meer zo sterk als voor rust. United had nu meer balbezit en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar in die zoektocht leek de echte overtuiging toch te ontbreken. Invaller Andreas Pereira kreeg de grootste kans op de aansluitingstreffer. Na een steekpass van Nemanja Matic schoot hij in het zijnet en zo behield Arsenal zijn veilige marge. Na de eerste zege in het tijdperk Arteta klimmen The Gunners naar de tiende plek in de Premier League; de achterstand op nummer vijf United bedraagt maar vier punten.