Arteta omschrijft complex probleem bij Arsenal

Reacties

De druk staat er al flink op bij Arsenal, terwijl het seizoen nog maar net begonnen is. Manager Mikel Arteta heeft aangekaart waar het huidige probleem ligt bij The Gunners.

Arteta omschrijft complex probleem bij Arsenal
© Pro Shots

Met nul punten en een matig doelsaldo staat Arsenal onderaan in de Premier League, dit weekend hoopt de club dat daar verandering in komt. Tegen het eveneens puntloze Norwich City moet het eerste goede resultaat in de competitie geboekt worden.

Dat is volgens Arteta lastig, omdat de club uit Londen tijdens de afgelopen transferperiode vooral heeft gedacht aan de toekomst. 'Het is een project waar we in geloven, maar nu moeten we het ook laten zien. We hebben keuzes gemaakt en daar nemen we alle verantwoordelijkheid voor', aldus de coach op het persmoment voor het duel met Norwich City.

Arteta stipt het hoge spelersverloop aan als probleem. 'De veranderingen in de spelersgroep loopt op tot de dertig spelers in de afgelopen twee, drie jaar. Het moeilijke in de voetballerij is dat je wilt werken aan een plan voor de lange termijn, maar er moeten wel snelle resultaten komen. Dat is de enige manier om de weg naar boven te vinden, daar zijn we klaar voor', voorspelt de Spaanse coach.

Arsenal was afgelopen zomer de big spender van de transfermarkt, de zes spelers die gehaald werden (Ben White, Martin Ødegaard, Aaron Ramsdale, Takehiro Tomiyasu, Albert Sambi Lokonga en Nuno Tavares) zijn allemaal 23 jaar of jonger.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.