Arteta geeft kritische analytici weerwoord na uitglijder in titelrace

Reacties

Arsenal-manager Mikel Arteta denkt niet dat zijn ploeg tegen West Ham United is bezweken aan de druk. The Gunners hebben na het gelijkspel nog een voorsprong van vier punten op achtervolger Manchester City, dat nog een duel tegoed heeft.

Arteta geeft kritische analytici weerwoord na uitglijder in titelrace
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
2 - 2
Arsenal
Arsenal

Sky Sports-analytici Jimmy Floyd Hasselbaink en Roy Keane zagen Arsenal net als vorige week tegen Liverpool (2-2) een voorsprong uit handen geven. Bukayo Saka kreeg vlak na de pauze een opgelegde kans om de 1-3 te maken, maar hij miste een strafschop, waarna West Ham via Jarrod Bowen kort daarna op 2-2 kwam.

Eigen schuld
'We hebben vaker geweldige spelers penalty's zien missen, nu weer. Saka is ook een fantastische speler, maar dit moment is bepalend in de titelrace. Heeft dat met druk te maken? Ja, zo simpel is het. Arsenal was weer niet goed, net als vorige week', zei Keane.

Hasselbaink is het eens met Keane. 'Arsenal doet dit zichzelf aan. Ik had vooraf veel meer verwacht van West Ham, maar ik vond hen ook niet goed. Arsenal had makkelijk kunnen winnen. Na de 0-2 verdween alle intensiteit, het tempo, de werklust. Daardoor kwam West Ham terug in de wedstrijd. Arsenal heeft het zelf weggegeven.'

Meedogenloosheid
Arsenal-manager Arteta ziet geen kampioenstress bij zijn spelers. 'Als ik het team zo zie starten, dan is er geen sprake van extra druk. Na de 0-2 deden we gewoon niet meer wat we van elkaar verwachten en eisen. We verloren de controle. Ik denk niet dat het team vermoeid is. We verzuimden alleen de derde en vierde treffer te maken. We moeten meedogenloos zijn wanneer een tegenstander op de grond ligt.'

Martin Ødegaard ziet overeenkomsten tussen de duels met Liverpool en West Ham. 'We begonnen weer heel goed, controleerden de wedstrijd en alles verliep zoals we hoopten. Maar op een of andere manier stopte dat. We gaven West Ham weer hoop terwijl we ze op de knieën hadden. We begonnen domme dingen te doen en lieten hen in hun kracht komen met lange ballen en standaardsituaties.'

Excuses
Saka trok na zijn gemiste penalty het boetekleed aan. 'Ik zal altijd mijn verantwoordelijkheid nemen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle Gunners. Ik ga er alles aan doen om dit weer goed te maken', verklaarde de Engels international op Instagram. Arsenal speelt komende vrijdag tegen hekkensluiter Southampton en volgende week woensdag is de kraker tegen Manchester City in het Etihad Stadium. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.