Arteta geeft Everton goede kans om hoofd boven water te houden

Reacties

Huidig Arsenal-manager Mikel Arteta sloot in 2016 zijn spelerscarrière af in Londen, maar trok elf jaar daarvoor al naar Engeland als speler van Everton. De Spanjaard stond ruim zes jaar onder contract in Liverpool en de situatie van zijn voormalige werkgever doet hem dan ook pijn.

Arteta geeft Everton goede kans om hoofd boven water te houden
© Pro Shots

Vorige week werd bekend dat Everton vanwege het overtreden van Financial Fair Play een straf van tien minpunten kreeg van de Premier League. Hoewel de club in beroep is gegaan, gaat het als nummer negentien van Engeland speelronde 13 in.

'Ik voel me erg verbonden met de club en dit is een erg moeilijk moment voor mij', spreekt Arteta zijn verdriet uit op het persmoment van zijn huidige werkgever Arsenal. 'Dit brengt Everton in een heel lastig parket. Maar ze hebben het eerder moeilijk gehad en het is Everton altijd nog gelukt om er weer bovenop te komen', aldus een hoopvolle Arteta.

De Spaanse coach, die met Arsenal derde staat en dit weekend Brentford treft in de Premier League, weet dat Everton er alles aan zal doen om de lange reeks op het hoogste niveau in stand te houden. Everton speelde in 1954 voor het laatst op het tweede niveau van Engeland. 'Als ik de kwaliteiten van Everton moet beschrijven is het vastberadenheid en de vechtlust. Ze gaan elke strijd aan, ik wens ze het allerbeste toe.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.