Arsenal-selectie loopt nu al weg met Arteta: 'Het plezier is terug'

Reacties

Mikel Arteta staat pas net voor de groep bij Arsenal en boekte woensdag tegen Manchester United zijn eerste overwinning als hoofdtrainer (2-0). De Spanjaard blijkt het vertrouwen in betere tijden helemaal te hebben teruggebracht.

Arsenal-selectie loopt nu al weg met Arteta: 'Het plezier is terug'
© Pro Shots

Arsenal heeft een verschrikkelijke eerste seizoenshelft achter de rug en nam afscheid van Unai Emery, die vorig jaar werd aangesteld als opvolger van Arsène Wenger. Interim-trainer Fredrik Ljungberg kon het goede gevoel ook niet terugbrengen, maar Arteta slaagt daar wel in. De spelers én supporters staan vierkant achter de oud-speler van The Gunners, die in de afgelopen jaren assistent van Pep Guardiola bij Manchester City was.

© Pro Shots

'Het plezier is terug', zei Sokratis Papastathopoulos, maker van de 2-0 tegen United, voor de camera van BT Sport. 'We zijn opnieuw begonnen en weten dat er nog voldoende ruimte is voor verbetering, maar we zien dat we iedere wedstrijd beter worden.' Daar was David Luiz het helemaal mee eens: 'We gaan nog grote dingen laten zien in de toekomst', beloofde hij.

Luiz ziet het helemaal zitten met Arteta als nieuwe hoofdtrainer: 'Hij was een geweldige speler en is een geweldige coach', jubelde de Braziliaan. 'Ik denk dat hij iedere speler beter kan maken. En als je gelukkig bent, worden de resultaten ook beter. Alles loopt anders als je echt gelooft in waar je mee bezig bent. Ons seizoen is slecht begonnen, maar dingen kunnen veranderen.'

Bijzondere sfeer in het stadion
Arteta zelf was dolgelukkig met zijn eerste zege als manager van Arsenal. 'Het voelt fantastisch, ongelooflijk. Ik ben zo trots op mijn spelers', zei de coach. 'Al bij het begin merkte ik dat er een bijzondere sfeer in het stadion was. Ik bedank de fans, we hebben hun steun hard nodig. De spelers spelen zó veel beter als de supporters achter ons staan… Hopelijk hebben we de fans iets gegeven om trots op te zijn.'

'Ik probeer de spelers zo goed mogelijk te helpen en ervoor te zorgen dat ze zich zo goed mogelijk voelen', besloot Arteta. 'Maar zij moeten presteren en ik ben heel blij dat ze dat vandaag gedaan hebben. De prestaties werden al steeds beter, nu moesten we alleen nog winnen. En dat is nu gelukt.' De volgende wedstrijd van Arsenal is komende maandag in het FA Cup-toernooi tegen Leeds United.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.