'Arsenal met ex-Feyenoorder en achttienjarige back tegen PSV'

Reacties

Arsenal-manager Mikel Arteta is voornemens flink te rouleren in het in sportief opzicht onbelangrijke Champions League-duel met PSV. De manager van The Gunners heeft volgens Engelse media een basisplaats over voor Reiss Nelson.

'Arsenal met ex-Feyenoorder en achttienjarige back tegen PSV'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Arsenal
Arsenal

De 24-jarige Nelson was twee seizoenen geleden als huurling een belangrijke kracht bij Feyenoord, dat het schopte tot de (verloren) Conference League-finale. Bij Arsenal houdt de buitenspeler voornamelijk de bank warm.

Volgens The London Evening Standard zal Nelson in Eindhoven een aanval vormen met Eddie Nketiah en Leandro Trossard. In het doel krijgt Aaron Ramsdale deze keer de voorkeur boven David Raya en achterin stevent de achttienjarige vleugelverdediger Reuell Walters af op zijn Champions League-debuut. Hij zou in de defensie Jakub Kiwior, Gabriel Magalhães en voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko naast zich weten. De middenlinie bestaat volgens de berichtgeving uit Jorginho, Mohamed Elneny en Kai Havertz.

De ploeg van Arteta is al zeker van de groepswinst. 'Technisch gezien hebben we ons werk gedaan, maar we hebben ons werk nog niet helemaal gedaan. Het is onze plicht, als vertegenwoordigers van Arsenal, om elke wedstrijd te winnen', vertelde de manager maandag tijdens de persconferentie.

Het treffen tussen PSV en Arsenal begint dinsdag al om 18.45 uur en staat onder leiding van de Duitser Tobias Stieler. Zoals bekend zijn de Eindhovenaren reeds zeker van plek twee en daarmee overwintering in de Champions League. Maandag om 12.00 uur is de loting voor de achtste finale, waarin PSV een groepswinnaar zal treffen.

Vermoedelijke opstelling Arsenal:
Ramsdale; Walters, Kiwior, Gabriel, Zinchenko; Elneny, Jorginho, Havertz; Nelson, Nketiah, Trossard

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
4
1
1
16-4
+12
13
2
PSV
6
2
3
1
8-10
-2
9
3
Lens
6
2
2
2
6-11
-5
8
4
Sevilla
6
0
2
4
7-12
-5
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.