Arsenal krijgt loon naar werken door goal van Wilshere

Arsenal heeft zich in de replay tegen Swansea City terecht geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Na lang aandringen was het uiteindelijk Jack Wilshere die in de slotfase de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam: 1-0.

Arsenal krijgt loon naar werken door goal van Wilshere

Swansea verscheen met een flinke Nederlandse tint aan de aftrap in het Emirates-stadion. Michel Vorm stond op doel en in het veld startten Dwight Tiendalli, Kemy Agustien en Jonathan de Guzman vanaf het begin. Topscorer Michu begon net als in de vorige ontmoeting tussen beide ploegen, op de bank.

De eerste helft had weinig om het lijf. Hoewel beide ploegen wel initiatief probeerden te nemen, bleven grote kansen uit. Het dichtst bij een treffer was Kyle Bartley (ex-Arsenal), die een voorzet van Wayne Routledge op de lat kopte.

De tweede helft was het Arsenal dat de meeste aanspraak op een treffer maakte, voornamelijk via de in de spits geposteerde Theo Walcott. Vlak na rust stiftte hij de bal over Vorm heen, maar ging de bal naast. Even later moest Vorm wel redding brengen op een schot van Jack Wilshere, waarna Walcott de rebound van dichtbij tegen de op de doellijn staande Danny Graham schoot. Tien minuten voor tijd kopte diezelfde Walcott op de paal na een voorzet van Baccary Sagna.

Vier minuten voor tijd kreeg Arsenal dan toch waar het zo lang op had gejaagd. De tot dan toe onfortuinlijk spelende Olivier Giroud legde de bal goed klaar voor Wilshere, die vernietigend uithaalde: 1-0. Een replay was noodzakelijk gezien het resultaat van anderhalve week geleden: in Wales werd het 2-2.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's