Arsenal-held Nelson euforisch: 'Dit doelpunt betekent heel veel voor mij'

Reacties

Reiss Nelson bracht het Emirates Stadium zaterdagavond in extase door diep in de blessuretijd Arsenal naar een overwinning te schieten tegen Bournemouth. De ex-Feyenoorder straalde na afloop van oor tot oor.

Arsenal-held Nelson euforisch: 'Dit doelpunt betekent heel veel voor mij'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 2
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Arsenal kwam in het Emirates Stadium razendsnel op achterstand en keek na een klein uur tegen een 0-2 achterstand aan door een doelpunt van een andere ex-Feyenoorder Marcos Senesi. The Gunners knokten zich echter terug in de wedstrijd en via Nelson werd in minuut 90+7 zelfs de overwinning binnen gesleept.

Nelson stond na een afgeslagen hoekschop op de rand van het strafschopgebied en haalde met links in de verre hoek uit. 'Toen de bal voor mijn voeten kwam, dacht ik alleen maar: geef me één kans om nog te schieten. Ik ben nu echt door het dolle heen. Ik ben zo gelukkig', zei de aanvaller in gesprek met de BBC. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arsenal-fan
'We hebben dit soort momenten nodig als we all the way willen gaan. We kijken ook niet meer naar wat de andere clubs doen. De focus moet echt op onze eigen wedstrijden liggen. Als een echte Arsenal-fan kan ik alleen maar zeggen dat dit een geweldige middag was', aldus Nelson breeduit lachend.

'Ik ben al mijn hele leven bij Arsenal en deze goal betekent heel veel voor mij. Iedereen werd gek', besluit de vleugelaanvaller, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Feyenoord. Mede door blessures kwam de 23-jarige Nelson dit seizoen pas tot drie optredens in de Premier League.

Waanzinnig duel
Arsenal-manager Mikel Arteta beleefde een middag van uitersten. 'Vanaf de eerste seconde was het een waanzinnige wedstrijd. We domineerden de wedstrijd en moesten beetje bij beetje een berg beklimmen. Na ons eerste doelpunt sloeg de sfeer in positief opzicht om voor ons. Ik zal deze dag nooit vergeten: we hebben met z'n allen moed en persoonlijkheid getoond', zei Arteta tegen de BBC.

'Als we lelijk moeten winnen, dan moet dat. Zo doen de grote clubs dat. Het zou wel fijner zijn als we het onszelf makkelijker maken, ook al is dit de Premier League. Alle teams kunnen het elkaar lastig maken', aldus de Spanjaard, die ook euforisch was na de 3-2 van Nelson. 'Reiss heeft door blessures nog niet veel gespeeld, maar hij valt in en laat zich op deze manier zien. Ongelooflijk. Wat een emotie ook bij de fans.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.