Arsenal en Özil zijn eindelijk van elkaar verlost

Reacties

Arsenal en Mesut Özil zijn eindelijk van elkaar verlost. Fenerbahçe heeft de komst van de 32-jarige spelmaker bevestigd.

Arsenal en Özil zijn eindelijk van elkaar verlost
© Pro Shots

De Turkse topclub was al weken aan het flirten met Özil, die bij The Gunners op een zijspoor was beland. Voor zowel de Premier League als de Europa League nam Arsenal niet eens de moeite om de middenvelder in te schrijven.

Met een weeksalaris van naar verluidt 350.000 euro gold Özil als een van de best betaalde spelers ter wereld. Het was tevens een van de redenen dat Arsenal er niet bepaald voor ging liggen toen Fenerbahçe zich meldde voor de wereldkampioen van 2014. Özils verbintenis in Londen zou eind dit seizoen aflopen.

Ondanks zijn wat treurige laatste maanden heeft Özil ook reden om met enige voldoening terug te kijken op zijn Arsenal-periode. De Duitser had een aanzienlijk aandeel in drie FA Cup-eindwinsten (2014, 2015 en 2017) en was jarenlang een onomstreden basisspeler.

Voor zijn komst naar Arsenal in 2013 verdedigde Özil de kleuren van achtereenvolgens Schalke 04, Werder Bremen en Real Madrid.

'Ik wil de club bedanken voor zevenenhalf geweldige jaren', zegt Özil. 'De steun die ik heb gevoeld van het team en de supporters is iets waar ik altijd dankbaar voor zal zijn. De Arsenal-fans zitten voor altijd in mijn hart.'

Fan
Bij een Q&A op Twitter stelde Özil al dat Fenerbahçe de enige club in Turkije is waar hij voor zou willen spelen. 'Ik ben opgegroeid als fan van Fenerbahçe. Fenerbahçe is in Turkije wat Real Madrid is in Spanje: de grootste van het land', aldus Özil, die in diezelfde Q&A aangaf nog in zowel Turkije als de Verenigde Staten te willen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.