Oplossing nadert voor 'superster' Özil: 'Mesut is dichter bij Fenerbahçe dan ooit'

Reacties

De komst van Mesut Özil naar Fenerbahçe is dichterbij dan ooit. Dat heeft Emre Belözoglu, sportief directeur van de Turkse club, gezegd in gesprek met Turkse media.

Oplossing nadert voor 'superster' Özil: 'Mesut is dichter bij Fenerbahçe dan ooit'
© Pro Shots

Emre, die zelf pas in de zomer van 2020 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, is lovend over Özil en hoopt dan ook dat de deal rond komt. 'Mesut Özil is een van de meest bijzondere spelers op zijn positie van de afgelopen twintig jaar. Als de transfer plaatsvindt, zou dat ongekend zijn. Het zou een zeer positieve transfer zijn voor de club, voor de fans en voor onze president, maar het zal niet makkelijk worden. Mesut heeft een contract bij zijn club.'

Volgens The Guardian en andere Engelse media zijn Özil en Arsenal momenteel in gesprek om zijn contract, dat nog tot medio 2021 doorloopt, vroegtijdig te ontbinden waardoor de middenvelder in januari al de overstap kan maken naar een nieuwe club. Naast Fenerbahçe is ook DC United geïnteresseerd in de diensten van de voormalig international van Duitsland, die bij Arsenal al geen wedstrijd meer speelde sinds maart. In het huidige seizoen is hij zelfs niet eens ingeschreven voor zowel de Premier League als de Europa League. 

Superster
Emre hoopt van harte dat Özil zal kiezen voor Fenerbahçe als hij er uitkomt met Arsenal: 'Hij is een superster. We hebben het over een speler die kansen kan creëren bij welke ploeg hij ook speelt. Ik zou extreem enthousiast zijn als Fenerbahçe een dergelijke speler naar de club kan halen. We hebben contact gehad met zijn zaakwaarnemer en alles verloopt langzaam, maar Mesut is dichter bij Fenerbahçe dan ooit. Als hij klaar is met de onderhandelingen met Arsenal kunnen wij zelf de onderhandelingen starten.'

Mocht Özil de overstap naar Turkije maken, zal hij wel wat salaris in moeten leveren. Met een vermeend inkomen van liefst 350.000 euro per week is de 92-voudig Duits international de bestbetaalde speler uit de clubhistorie van Arsenal. Een van de redenen voor The Gunners om hem zo snel mogelijk te slijten. 'Fenerbahçe kan geen salarissen van vier à vijf miljoen euro betalen. Er is geen enkele mogelijkheid waarbij we zulke bedragen gaan betalen. Dat kunnen we onszelf gewoon niet veroorloven', vertelt Emre.

Toch lijkt Özil bereid om voor minder geld de overstap te gaan maken. Bij een Q&A op Twitter stelde hij dat Fenerbahçe de enige club in Turkije is waar hij voor zou willen spelen. 'Ik ben opgegroeid als fan van Fenerbahçe. Fenerbahçe is in Turkije wat Real Madrid is in Spanje: de grootste van het land', aldus Özil, die in diezelfde Q&A aangaf nog in zowel Turkije als de Verenigde Staten te willen spelen.

Spelersprofiel

M. Özil


Geboortedatum:
15 oktober 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Gelsenkirchen
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
76 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.